Снимка: Ройтерс
fallback

Samsung Electronics постигна частична победа срещу конкурентите си от Apple. Американски апелативен съд отмени замразяването на продажбите на смартфона Galaxy Nexus в САЩ, предаде Ройтерс.

Съдът обаче потвърди, че продажбите на таблета Galaxy 10.1 временно трябва да бъдат спрени.

Apple води съдебни битки със от Samsung 2010 г., тъй като американската компания иска да ограничи ръста на продажбите на устройства, работещи под Google Android – най-използваната в света мобилна платформа.

Противниците на Apple обаче са на мнение, че технологичният гигант използва патентите твърде агресивно при опитите й да изкорени конкуренцията на американския пазар.

Apple и Samsung водят съдебни битки в десетина държави и взаимно се обвиняват в нарушаването на патентни права, тъй като се съревновават за надмощие на един изключително бързо разрастващ се пазар на мобилни устройства.

Патентната война с Apple обаче явно няма защо да тревожи Samsung. Компанията съобщи, че заради продажбите на смартфоните печалбата й е нараснала със 79% на годишна база до 5,9 млрд. долара през второто тримесечие.

Още новини в областта на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

сееморе

преди 11 години

Миналия ден си свързах мишка и клавиатура към телефона - ей така - да видя дали работи .. и си работи даже много добре. Днес си свързах флашка и си копирах бекъпа на нея. Това е възможно с кабелче за $0.99. Мисля да си поръчам и кабел да го връзвам към телевизора. Тука един колега пък си свързва безжичния джойстик за да играе игри с него ...Ама това е защото съм андроид ... тия работи звучат някак си извънземно за ябъката ... Някой ден ще го могат, но ще трябва допълнително да се плаща за това.

40

Анонимен

преди 11 години

На мен пък ми харесват новите Сонита.

39

Анонимен

преди 11 години

Въпросът е иска ли някой да го купи???

fallback