Снимка: Reuters
fallback

Facebook обяви, че ще купи Instagram – придобилото популярност приложение за споделяне на снимки - за 1 млрд. долара в брой и акции, съобщава BBC.

Instagram беше създадена през октомври 2010 г. и първоначално предлагаше услугата си единствено за iPhone. Миналата седмица обаче приложението заработи и под платформата Android.

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг обеща да продължи да развива  Instagram като отделна марка. Той подчерта, че програмата ще може да се ползва и в конкурентни социални мрежи.

Приложението е безплатно и позволява на потребителите да променят снимки със 17 различни филтри.

То се оказа изключително популярно. Според компанията потребителите ѝ вече са над 30 млн., а качваните нови снимки - над 5 млн. на ден.

„В Instagram работят 13 души, така че при 77 млн. долара на човек това прави сделката най-скъпата в историята“, казва Пул Кедроски, инвеститор и автор на блога Infectious Greed.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

до 17

преди 12 години

общото на 95% от ползвателите на IOS е, че са мързеливи и технически неграмотни... Гербаджията даже им предложи фотошоп, лол ... те повечето не знаят че монитор и компютър са различни неща

25

do 20

преди 12 години

абе и аз те разбирам, даже съм съвсем съгласен с теб, ама това дето се хвалиш твоята заплата колко е ми прозвуча комплексарско ... откъде знаеш колко е "моята" ? освен това аватарът ти мирише, нарочно ли си го сложи или се бъзикаш с тях, че не разбирам?

24

Анонимен

преди 12 години

Ами като е толкова лесно да сте го направили и да сте спечелили вие 1 млрд. Само хейтвате...

fallback