Снимка: Getty Images News
fallback

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung е успял да достави над 5 млн. броя от устройството Galaxy Note, което се оприличава на хибрид между смартфон и таблет и е наричано „фоблет“, откакто то излезе на пазара през октомври 2011 г., съобщи компанията в официалния си блог.

През декември Samsung обяви, че Galaxy Note вече е доставен над 1 млн. пъти.

Наистина Samsung Galaxy Note не се продава толкова добре, колкото Samsung Galaxy S II, чиито доставки възлязоха на 10 млн. броя за половин година от старта на продажбите, но все пак продуктът се възприема като успешен. С диагонал на дисплея от 5,3 инча той е доста по-голям от повечето смартфони на пазара, но за много потребители това очевидно е плюс.

Междувременно в рекламните си кампании корейците залагат засилено именно на големината на дисплея и използват слогана "Bigger is Better". Със своя мощен двуядрен процесор и резолюция от 720 пункта Note е сред топ моделите на пазара на смартфони.

Най-голям интерес към устройството има в Китай, Испания и Франция, но най-голям пазарен дял то има именно на вътрешния си пазар – 67% от глобалните доставките са реализирани в Корея.

В САЩ Galaxy Note също се радва на голямо търсене от пускането в продажба преди няколко седмици. През април в Япония ще бъде пусната LTE-версия на Note, при която нов двуядрен процесор на Qualcomm ще работи с тактова честота от 1,5 гигахерца.

За второто тримесечие на 2012 г. Samsung обещава и актуализация на операционната система до Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", която ще доведе и до възможността за редица нови приложения за работа със стилус писалката на фоблета.

Samsung може да се похвали с изключително добри резултати в продажбата на своите Android устройства. През миналата година Galaxy S и Galaxy S II отчетоха над 30 млн. продажби в световен мащаб, с което се превърнаха в най-бързо набралите популярност смартфони на компанията. Междувременно от Samsung обявиха и рекорден бюджет за разработването на нови мобилни технологии - 41 млн. долара.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

един лев

преди 12 години

Ти сигурно си същия,като те гледам къв си хейтър ...

34

Анонимен

преди 12 години

Какъв Айфон бе ***. Остави че самсунга е много по-добър, де да бяха обаче само самсунг. Ти за LG Optimus 3D и LG Optimus 3D Max P720, чувал ли си? с 3D дисплеи? Нещо което уж щеше да е iPhone 4S а то пробутаха фейстлифт на стария Айфон. Това само супер балък би се прекарал да го купи, стар модел на цена на нов ха ха хааа. А за LG Optimus 4X HD P880 чувал ли си? Сравнението между този телефон и iPhone 4S е като между Юсеин Болт и баба с остеропороза на 100м. спринт а за HTC EVO 3D знаеш ли

33

Анонимен

преди 12 години

От кой Samsung е по-добър iPhone 4S ? И в кой цял свят го знаят? Да не е някакъв твой измислен свят? Да възможно е iPhone 4S да е по-добър от някой стар 3-4 годишен модел на Самсунг. Но ако визираш този в статията Galaxy Note, много сериозно си се объркал и в истинския свят си единствения който го знае. Всъщност си единствения, който вижда обратното на истината, iPhone 4S е по-слаб дори от Galaxy S2 въпреки,че излезе една година по-късно. Има ТТ-данни, клипове и тест програми, които го доказаха

fallback