Паякът. Снимка: popgadget.net
fallback

ова концептуална разработка представи шведският иновативен дизайнер Николаус Франк, която ще замести едновременно мобилния ви апарат, лаптопа и телевизора, пише в. "Дейли мейл".

На външен вид футуристичният прибор прилича на мелничка за черен пипер, качена на високи крака.

Поради тази причина джаджата се нарича "Spider" /Паяк/. Когато е в свито състояние, уредът работи като обикновен джиесем, но когато бъдат разпънати крачетата му, той прожектира на бюрото ви с лазерна система клавиатура и мишка. Чрез тях може да пишете текстове и да сърфирате в интернет.

Сензор отгатва къде точно са ръцете на потребителя и именно там бива прожектирана клавиатурата. От другата страна на "паяка" е монтиран друг прожектор, който прехвърля телевизионно изображение върху близка стена или екран.

Засега мултифункционалният уред е само разработка, но се очаква в скоро време Николаус Франк да покаже и първия прототип на "Spider"-а.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Темата е хубава

преди 12 години

Не мога да разбера защо тук се навират да пишат хора, които нямат идея за какво иде реч и се скъсват да спамят. На един му се върти самоебачка в главата, на друг - петокрил седмохуйник с приставка за цигари и бира! Хлапета недорасли - бегайте в детските форуми и в тези с порното и не досаждайте, моля ви!

40

четящия мишок

преди 12 години

Абе какъв Стив Джобс и какъв Бил Гейтс са ви подгонили с мишките си?Д-р Дъглас К. Енгълбърт (на английски: Dr. Douglas C. Engelbart) е американски изобретател известен като създател на компютърната мишка[1], носител на наградата Тюринг от 1997 г.Идеята се ражда още през 1951 г., а През 1968 г. в Станфордския изследователски институт, след дълги експерименти, той изобретява компютърната мишка, която получава патент на 17 ноември 1970 г. за X-Y позиционен индикатор за дисплейна система.

39

до 34

преди 12 години

Някъде да съм написал, че знам и разбирам всичко? Или се опитваш да избиеш някакви комплекси?За твое сведение първата мишка е създадена, за да се работи с нея в Windows.Ако не виждаш връзка между Бил Гейтс и Windows това си е твой (и много сериозен) проблем.

fallback