Илюстрация: Dnes.bg

Българският клон на хакерската организация Anonymous блокира сайта на български туроператор, за когото се твърди, че отказва да върне парите за несъстояла се екскурзия.

На началната страница на Eurotours Анонимните са публикували клип с предупреждение към компанията. „Похищението над сайта“ било и предупреждение към останалите туроператори, които имали намерение да вдигат цените на екскурзиите си.

На една от подстраниците е поставан и клип с предупреждение, направен заради нов проект за Закон за детето, който според хактивистите е в разрез с интересите на обществото.

„Отново ще се опитате да отнемете свободата на хората без тяхното знание. Ние знаем за законопроекта „Закон за детето“, който е потенциално опасен за обществото, поражда риск от пълен социален срив или дори гражданска война. С приемането на този закон рискувате свободата, спокойствието и безопасността на семействата и всички деца...“.

Атаките на Anonymous в България започнаха в началото на месеца, като първи беше сринат сайтът на ПРОФОН. Преди седмица беше свален сайтът на ДПС, а в неделя го последва сайтът на ГЕРБ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase