Снимка: Reuters
fallback

Американската технологична компания Apple отчете впечатляващ ръст на печалбата си през последното тримесечие на 2011 година. Положителният резултат се е повишил с впечатляващите 118% на годишна база, главно заради силните продажби на iPhone, пише MarketWatch.

За последните три месеца на 2011 година печалбата на Apple е 13,1 млрд. долара, или 13,87 долара на акция. Това е далеч под постигнатите за същия период на 2010 година 6 млрд. долара, или 6,43 долара на акция.

Приходите на основаната от покойния Стив Джобс компания са се изстреляли със 73 на сто до 46,3 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха Apple да постигне печалба от 10,08 долара на акция при приходи от 38,85 млрд. долара, показва анкета на Ройтерс.

През тримесечието са били продадени 37,04 млн. апарата iPhone, което е доста над прогнозите за 30 млн. продажби. При iPad реализираните продажби са на 15,43 млн. таблета при очаквания за продажби на 13,8 млн. броя. За периода са продадени и 5,2 млн. компютъра Mac.

За настоящото тримесечие Apple очаква 32,5 млрд. долара приходи и печалба на акция от 8,5 долара. Анализаторите прогнозират, че компанията ще реализира продажби за 32 млрд. долара и печала от 8,02 долара на акция.

След публикуването на отчета акциите на Apple буквално се изстреляха, като в удължените часове за търговия бе записан скок от близо 8 на сто до над 452 долара на акция. Така пазарната капитализация на компанията се повиши с близо 30 млрд. долара до над 420 млрд. долара в рамките на минути.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

еер

преди 12 години

Докато не може да споделяш каквото и да е през bluetooth, не добавят слот за карта памет, не направят достъп до батерията, не заздравят стъклото и когато не е необходимо да си кача една песен или филм без да синхронизирам цялата информация и е възможно да проведа видео разговор с апарат различен от марката ще си взема iPhone

20

до 29

преди 12 години

Само да ти кажя ,че дисплея на твоя Ай-фон и някой други части се копуват и доставят от Самсунг и ,че Самсун галакси 2 е като летяща чения пред Ай-фон 4с. незнам с какво IQ трябва да си за да си вземеш нещо с по слаби възможности апък да е на безбожно по-висока цена.

19

Мишо

преди 12 години

Наблюдателю, не одобрявам отношението на 29-ти. Това не е нормален разговор. Само искам да кажа, че не вярвам нито дума на проучвания, статии, анализи и резултати пуснати от Ябълката и така услужливо разпространявани от медиите. Всички са платени и това е ясно и на малко дете. :-) Явно ти все още вярваш и в Дадо Коледа, щом вярваш, че всички които си купуват АйТелефон и дургите Айпродукти са на по-богати, по-умни, по-надарени избщо по-по-най. :-)

fallback