Снимка: Reuters

Редица знаменитости са сред най-активните потребители на социалните мрежи. Аштън Къчър пък е сред първенците в това отношение. Той стана първият човек, който се сдоби с над 1 млн. последователи на канала си в Twitter.

Заместникът на Чарли Шийн в „Двама мъже и половина“ си позволи да се включи в полемиката около уволнението на легендарния треньор по американски футбол Джо Патерно. „Как може да уволните Джо Па? Това е проява на лош вкус!“, написал Къчър в канала си.

Впоследствие съпругът на Деми Мур изтрил съобщението и се извинил за прибързания коментар, преди да се запознае с подробностите по случая. Патерно беше уволнен, защото се оказа, че дълги години не е съобщил на полицията (а само на ръководството на Университета на Пенсилвания) за извършени от един от асистентите му сексуални престъпления срещу деца.

„След като се прибрах вкъщи, гледах новините и видях само надписа, че Патерно е отстранен. Нямах представа защо е уволнен. Мислех си, че не се доволни от професионалните му качества и затова пуснах съобщението“, обясни се впоследствие Къчър.

И разказа как каналът му в Twitter бил пълен с доста негативни реакции на необмисленото съобщение, като някои стигали до квалификации като „идиот“.

Актьорът незабавно взел мерки. Изтрил съобщението за Патерно и написал: „С незабавен ефект спирам да пиша в Twitter, докато не намеря подходящ начин да поправя грешката си. Чувствам се ужасно. Няма да повторя тази грешка“.

Резилът за Къчър е още по-голям, тъй като той е едно от лицата на мащабна световна кампания срещу трафика на деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase