Снимка: Reuters

От края на миналата седмица Apple проверява проблемите, които последният представен от компанията смартфон iPhone 4S има с батерията си.

Както писа The Guardian, много клиенти се оплакват в сайта за поддръжка, че дори и при слабо ползване на устройството батерията му издържа едва няколко часа.

Технически сътрудник на Apple е потвърдил, че проблемът е известен. Потребителите са получили програма за диагностика, която ще предостави данните от анализа на Apple, пише вестникът.

Междувременно iDownloadBlog твърди, че е намерил възможната причина за проблема.

„Изглежда, че iOS 5 има грешка, която води до това, че функцията „определяне на времевата зона“ кара чипът за настройка да работи непрекъснато, което значително намалява времето, през което батерията е заредена“, цитира The Guardian Оливър Хаслам от iDownloadBlog.

Деактивирането на функцията води до това, че по време на пътувания iPhone не настройва автоматично времето по часови зони, но за сметка на това издържливостта на батерията се повишава с повече от 12 часа.

Тестовете са показали съществени подобрения при четири различни iPhone 4S и предходните модели iPhone 4 и iPhone 3G S.

Според The Guardian обаче спирането на автоматичната настройка не е показало желания ефект при всички потребители.

До този момент Apple не се е изказала официално по проблема. По техни данни батерията на смартфона трябва да държи поне 100 часа в режим на готовност.

От около две седмици iPhone 4S е наличен на пазарите в САЩ, Канада, Великобритания и Германия, а от края на миналата седмица се предлага и в още 22 страни. В България апаратът се предлага за малко над 1800 лева.

Още новини за Style четете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase