Изображение: NASA
fallback

Последният за тази година руски космически кораб "Прогрес М-13М" полетя в 14.20 ч. московско време към Международната космическа станция (МКС), съобщи ИТАР-ТАСС. Стартът бе осъществен от космодрума Байконур.

Товарният кораб "Прогрес М-13М" беше изведен успешно в орбита с ракетата носител "Союз-У". На 200 км от Земята той се отдели от нея и продължи по зададената му траектория.

С "Прогрес  М-13М" към МКС бяха изпратени над 2,6 тона товар, съобщиха от Центъра за управление на полетите.

След три дни товарният кораб ще достави на МКС продукти, вода, гориво, оборудване, колети от семействата на космонавтите, а също и пресни зеленчуци и плодове, съобщи БТА.

На МКС ще бъде доставен научният микроспътник "Чибис", с помощта на който учените ще изследват бурите в земната атмосфера.

"Прогрес М-13М" трябва да се скачи с МКС на 2 ноември в 15.40 московско време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

до 7

преди 12 години

А американците къде са?Ха ха ха...

6

някой

преди 12 години

До: номер 4Точно така е - "ПОЧТИ" винаги, но не винаги могат да се скачат.Корабът с българския космонавт Георги Иванов не можа да се скачи.А да не говорим за катастрофата с кораба Прогрес на съветската орбитална станция, където за малко да не избие екипажа на станцията! Цяло чудо е че са оцелели, ама за това от Москва си мълчат като риби - нищо не обявиха официално!Както и да е, да чукаме на дърво, дано този път всичко е наред.

5

do 5

преди 12 години

Mi nali niakoi triabva da izvede horata koito vsyshtnost praviat nauka v kosmosa :D

fallback