Джонатан Мак с произведението си. Снимка: Reuters
fallback
Джонатан Мак – 19-годишният студент от Хонконг, който се прочу в целия свят с меланхоличния си колаж в памет на починалия създател на Apple, се бори с обвиненията, че е изплагиатствал идеята. 
 
Студентът по дизайн е категоричен, че не е видял подобна идея, преди да направи колажа със силует на Джобс върху логото на компанията на черен фон.
 
Много потребители в интернет обаче заявяват, че първият пуснал подобна снимка е базираният във Великобритания дизайнер, известен във виртуалното пространство като Raid71. 
 
„Преди да се заема с колажа, направих всичко възможно, за да се уверя, че няма нещо подобно. Не съм видял работата на Raid71, но в същото време не отричам, че той е стигнал първи до идеята. Просто двамата сме стигнали до един и същ проект независимо един от друг”, коментира Мак. 
 
Двете лога в памет на Стив Джобс все пак се отличават. Това на британския дизайнер е с черна ябълка на Apple, а Мак залага на традиционното бяло. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ех, смешници ...

преди 12 години

Изглежда всички хейтъри тук сте едни смешни ***, бездарници и пишман-разбирковци. Липсва ви каквато и да е култура, дори обща! Запознайте се с някои от фактите, като гледате "Triumph of the nerds", например. Друго освен да фантазирате глупости и да плюете - не можете. Ясно ни е защо - жалък живот, липса на ценности, липса на култура и т.н. , но хайде моля ви - да не ви четем постоянно безмозъчните коментари. Лекувайте си церебралната недостатъчност на друго място!

32

Малък

преди 12 години

Всъщност всички се чудят какво е направил и го свързват само с iPod и iPhone, а основното, което дължим на него е създаването на първия персонален компютър. Този човек има основна заслуга компютърът да влезе във всеки дом. Той има заслуга вие всички дето не знаете какво ползвате благодарение на него да можете да седите сега и да пишете глупостите си.Всеки човек си има добри и лоши страни - никой не е идеален. А ние всички сме толкова малки и дребни в сравнение с него, че по-добре да си траем.

31

Анонимен

преди 12 години

Общо взето почти нищо не се знае за личния му живот. Защо ли ? Ами защото е бил кофти човек - раздразнителен, неприятен, студен. Недейте да си правите изводи само от няколко нагласени речи и представяния. Чак пък идол....... има и други хора, които са допринесли за развитието на човечеството - здравеопазване, лекарства и така нататък.... Но те не се рекламират и не се продават на масовия потребител и не са известни...... а ползите от техния труд са милиони пъти по-големи......

fallback