Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Американците прекарват времето си онлайн предимно в сайтове като Facebook, Google+ и Twitter, показва проучване отвъд Океана, цитирано от "Daily Mail".

Социалните мрежи са убедителни лидери и оставят далеч зад себе доскорошните непоклатими водачи по интерес от страна на потребителите като Google и eBay.

Сухата статистика показва, че през месец май хората в САЩ са били над 50 милиарда минути само в най-голямата социална мрежа Facebook.

Далеч назад на второ място се нарежда Yahoo със 17,2 милиарда, а едва на трета позиция е търсачката Google с 12,5 милиарда минути.

Жителите на САЩ прекарват общо 22,5% от времето си онлайн в сърфиране в социални мрежи и само 7,6 на сто в електронната си поща.

Най-активни в социалните мрежи са жените на възраст между 18 и 34 години, показват резултатите от изследването.

Покачване има и в активността по отношение на онлайн игрите, на които потребителите отделят близо 10% от престоя си в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 12 години

Как само не са остойностили минутите в долари изгубени за бляскавата американска икономика? Направете 23 часов работен ден, за да си покриете загубите, на кой са му притрябвали социални контакти щом си имаме голямото корпоративно семейство. Кога ли ще достигнем осъзнаването, че хората са преди всичко социални и общуването формира ядрото на потребностите ни (но не служебното общуване)?

18

Анонимен

преди 12 години

На мен пък фейсбук ми харесва незнам защо толкова много го мразите... На мен лично ми хареса да намеря приятелите си от началното училище и да видя кои в каква насока е тръгнал... Да видя някоя нова снимка от Испания на приятел или снимка на морето от Варна което толкова ми липсва понеже.. Не съм в България...

17

hitler

преди 12 години

човека ще стане като робот.

fallback