Снимка: Reuters
fallback

Южнокорейският технологичен гигант Samsung реши да заложи на тежката артилерия, за да се пребори със засилващата се конкуреция на пазара за таблетни компютри.

Според източник на "Франс прес" новият таблет на компанията е разработен в сътрудничество с Microsoft.

Очаква се устройството да бъде представено на конференция на Microsoft идната седмица в Калифорния.

Единственото, което се знае към момента за таблета е, че ще разполага с операционна система Windows 8. 

От Samsung засега отказват коментар. Специалисти обаче са на мнение, че сътрудничеството с Microsoft е логична стъпка, защото вторият най-голям производител на мобилни телефони (след Nokia) иска да не е изцяло зависим от операционната система на Google – Android.

Още повече, че Google купи Motorola Mobility, което беше явен сигнал, че от компанията се готвят за инвазия на хардуерния мобилен пазар.

Битката срещу доминанта Apple логично насочи Samsung към софтуерен лидер като Microsoft. Въпросът е дали това сътрудничество ще е достатъчно ползотворно, за да застраши позициите на iPhone и iPad, пише АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Mickey

преди 12 години

До 16ти!"Не сравнявай таблет с лаптоп " А защо не? Нали точно АйФатра уж щял да унищожи лаптопите!"липсата на флаш ще я преживея."Всичко ще презивеете вий троловете, само Импратора ви, да ви каже че нямате нужда и готово!A туй с "незабиването" на АйФона ми напомня на комичното: Че оперционната система на Епъл била ПОЗАЩИТЕНА от вируси(от Андроид) щото Епъл проверявали "нагъзима" си!(нищо че самата иОС има повече пробиви в защитата си)Вие сте найстина болни!

14

Анонимен

преди 12 години

До 9 Първата разлика между NOKIA и Iphone е че Iphone не забива а след това може да ми кажеш приликата а липсата на флаш ще я преживея.Не сравнявай таблет с лаптоп

13

yann@mail.bg

преди 12 години

До 13: Е, щом това ти е целта в живота - фукай се. Явно не си минал тинейджърския период още, нали?

fallback