Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Американската космическа агенция пусна безплатна уеб базирана програма, която позволява на потребителите триизмерно пътешествие в реално време из Слънчевата система. Приложението използва технология, прилагана при видеоигри.

Така се дава контрол върху гледната точка, времето може да се забързва и да се проследи траекторията на движение на планетите, техните сателите и космическите апарати на НАСА. Потребителите могат да „летят” сред красиви модули на астероиди и Слънцето или пък да следят как се развиват активните мисии на агенцията в открития Космос.

”За първи път обществеността ще има поглед върху цялата Слънчева система и нашите мисии в реално време”, коментира Джим Грийн, директор на Отдела за планетарна наука на НАСА. „Показваме за пореден път, че искаме да споделяме нашите научни открития с всички”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ikavalov

преди 12 години

до 17Не може Роскосмос да са се молили за снимки от марс от телескопа хъбъл, защото от 2004 на Марс има 2 марсо-хода. Опортюнити и още един. В нета има свободни снимки с голяма резолюция. Следващият пък като решиш да се правиш на знаещ прочети това онова и тогава се излагай

19

Анонимен

преди 12 години

14 май се обърка от водката :). Май имаше предвид да прочетем историята на Руските космически издънки. Ясно е кой е написал тъпотии.

18

ash

преди 12 години

ЕЕЕ, е сега горазгледах това ...невероятно е ..... цъкнете си го много добре е направено няма да съжалявате.... лудница

fallback