Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По източното крайбрежие на Съединените щати трепереха от настъпващото природно бедствие, но по всичко личи се разминаха с най-лошото. В напрегнатите часове, когато ветрове със скорост от над 100 км/ч профучаваха покрай големи градове като Вашингтон и Ню Йорк, онлайн ентусиаст намери начин да разведри обстановката, посочва mashable.com.

Потребителят създал акаунт в Twitter на урагана и започнал да пуска забавни съобщения, полезни съвети и последни новини, свързани със стихията.

Едно от съобщенията гласи: „Така стоят нещата. Не искам да наранявам никого. Но не мога да контролирам напълно това, което правя”. Или шеговитото: „Всички да отидат на сигурно място, да си почиват и да се опитат да останат сухи”. Последвано от: „Бих стиснала палци да няма сериозни поражения, но имам само бурни ветрове и дъжд”.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обаче не беше особено въодушевен от тона на профила

„Можем да се шегуваме, когато бурята отмине, но дотогава нещата са въпрос на живот и смърт”, написа от своя Twitter акаунт Блумбърг.

В отговор Айрин обеща да се придържа само към важната информация. „Искам просто да помогна на всички да са в безопасност”, гласи реакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase