Снимка: Reuters
fallback

Забраната за продажба на таблета Galaxy Tab 10.1 на Samsung в Европейския съюз е временно отменена, докато стане ясно дали първоначалното отсъждане е било уместно, съобщи BBC.

Ограничението беше постановено от съд в Германия в началото на август въз основа на иск на Apple срещу корейската фирма заради патентен спор. 
 
След първата забрана устройството можеше да се продава само в Холандия, а окончателно решение ще бъде взето в средата на септември. Въпреки това таблетът се продава, като забраната не е нарушена, а само заобиколена.
 
Междувременно възникнаха съмнения дали съдът в Дюселдорф има правото да издава забрани от този тип за целия ЕС. 
 
Освен това се появиха и публично разгласени подозрения, че от Apple са илюстрирали жалбата си срещу Samsung с умишлено или неумишлено манипулирано изображение на Galaxy Tab 10.1. На снимката на една от страниците в жалбата пропорциите на таблета на Samsung са променени така, че внушават по-голямо сходство с iPad 2, отколкото е то в действителност, пише Webwereld.
 
Това не е първият удар на компанията на Стив Джобс срещу Samsung. Неотдавна, благодарение на подобен съдебен иск, Apple успя да забави премиерата на Galaxy в Австралия.
 
В момента Apple се опитва да блокира временно продажбите и в САЩ, докато не се разреши патентният спор. Компанията настоява, че Samsung е изкопирала технология както от iPad, така и от iPhone. Samsung отвърна с контрадело срещу Apple в Южна Корея, Япония, САЩ и Германия.
 
Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Хак

преди 12 години

оооо тия двечките от снимката как бих ги ..........

14

Анонимен

преди 12 години

Vzimaite si touch prostotiata az shte vzeme dvete otzad da gi touchvam :D

13

Скалата

преди 12 години

на кой му трябва ТАВ неудобен половината екран зает от "клавиатура",не чете дискове щот няма къде ......... съветът ми : купете си лап топ 13.3" лек преносим с всички преимущества на компютър имам инсталирани куп игри и т.н...

fallback