Снимка: Reuters

Забраната за продажба на таблета Galaxy Tab 10.1 на Samsung в Европейския съюз е временно отменена, докато стане ясно дали първоначалното отсъждане е било уместно, съобщи BBC.

Ограничението беше постановено от съд в Германия в началото на август въз основа на иск на Apple срещу корейската фирма заради патентен спор. 
 
След първата забрана устройството можеше да се продава само в Холандия, а окончателно решение ще бъде взето в средата на септември. Въпреки това таблетът се продава, като забраната не е нарушена, а само заобиколена.
 
Междувременно възникнаха съмнения дали съдът в Дюселдорф има правото да издава забрани от този тип за целия ЕС. 
 
Освен това се появиха и публично разгласени подозрения, че от Apple са илюстрирали жалбата си срещу Samsung с умишлено или неумишлено манипулирано изображение на Galaxy Tab 10.1. На снимката на една от страниците в жалбата пропорциите на таблета на Samsung са променени така, че внушават по-голямо сходство с iPad 2, отколкото е то в действителност, пише Webwereld.
 
Това не е първият удар на компанията на Стив Джобс срещу Samsung. Неотдавна, благодарение на подобен съдебен иск, Apple успя да забави премиерата на Galaxy в Австралия.
 
В момента Apple се опитва да блокира временно продажбите и в САЩ, докато не се разреши патентният спор. Компанията настоява, че Samsung е изкопирала технология както от iPad, така и от iPhone. Samsung отвърна с контрадело срещу Apple в Южна Корея, Япония, САЩ и Германия.
 
Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase