Снимка: Reuters
fallback

Въпреки че  Apple успя да постигне забрана за продажби на Galaxy Tab 10.1 в рамките на Европейския съюз, таблетът се продава, при това законно.

Съдебното решение от миналата седмица беше свързано с патентния спор между Apple и Samsung, а забраната за продажба се отнася за всички държави от ЕС, без Холандия. Samsung веднага обжалваха и чакат решение на 25 август.

Оказва се обаче, че в Германия таблетът се продава в веригата магазини за електроника MediaMarkt на специалната цена от 469 евро, пише Spiegel.

Онова, което изглежда като нарушение на съдебната заповед, всъщност се оказва напълно  законосъобразно.

Съдебното решение ограничава единствено Samsung при вноса на таблетите в Европа, но не и независими от компанията дилъри, които не са засегнати от забраната.

Financial Times Deutschland също потвърждава, че таблетът ще продължи да се продава в магазините на концерна Media-Saturn, позовавайки се на говорител на компанията, собственик на магазините MediaMarkt.

Oще по темата

Юристи са на мнение, че Apple може да заведе нов иск в съда в Дюселдорф, с който да поиска забрана за внос на таблета и за дилърите. Това обаче е малко вероятно, защото подобен ход би влошил отношенията на компанията с дистрибуторите, които са най-важният разпространител и на нейните продукти.

Междувременно Samsung обяви, че пуска от днес в Холандия Galaxy Tab 10,1. Продажбата му не беше забранена в Холандия, защото там се води отделно дело, заведено от Apple в съда в Хага, предаде AFP.

"Таблетът Galaxy Tab 10,1 ще бъде пуснат в продажба днес в голяма верига специализирани магазини в Холандия”, съобщи Тамара Вилиани, говорителка на южнокорейската група в Холандия.

По думите й таблетът ще може да се купува в повече обекти от търговска мрежа след 23 август.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

65

преди 12 години

Интересни са доводите на ейпъл, като подобие на дизайна.Ако тази причина стане по някоя време съществена, в скоро време някой ще трябва да плаща на някой за закръглени ъгълчета на устройствата, за това, че бутончетата за управление на устройството са сложени както в "оригинала" - отдолу под екрана, че ..... адвокатите са изобретателни.Погледнах един сайт за китайски таблети - айпъл прилича много на нятои от тях по дизайн.

54

CutmasterCFS

преди 12 години

*** кефа щом някой смята ябълковите продукти за такива на елита :)Добре че хамериканския потребител е с промит мозък та си пазарува глупости ...ХТС и Самсунг правят доста по смислени устройства които си заслужават парите.,Тия *** от Епъл вижте само колко са им "стандартизирани" интерфейсите....за един смотан и-под трябва да търсиш епъл магазин за смотания кабел!!! да не говорим за чудото и-тюнс .,.,.,

53

аз

преди 12 години

най-се смея на такива, които се смятат за "елит"... помиари

fallback