Снимка: Reuters
fallback

Продължаващите безредици в Англия доведоха до рязък скок в търсенето на подръчни средства за нападение и самозащита, пише huffingtonpost.com. По данни от сайта за интернет търговия amazon.co.uk само за едно денонощие покупките на бухалки и палки са се увеличили цели 50 пъти.

Така например алуминиева бухалка с цена от 17,15 паунда скочи от 6500-тното до 125-о място в подреждането по продажби. 

Търговците не пестят цветисти описания, за да продадат стоката си. „Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер”, гласи една от обявите.

Освен бухалките на засилен интерес се радват и различни видове полицейски палки, както и всевъзможни оръжия, които биха могли да се използват от хулиганите в боевете с полицията или от обикновените граждани в опит за защита на личното имущество.

Както в Арабската пролет, така и при безредиците във Великобритания, технологиите играят съществена роля. Хулиганите организират действията си чрез съобщения през смартфони и социални мрежи. От друга страна, полицията следи онлайн активността и вече има арестувани заради провокиращи насилие послания в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Ха ха ха

преди 12 години

........Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер, гласи една от обявите.. - И ТОВА АКО НЕ Е ПРОВОКИРАЩО НАСИЛИЕ ПОСЛАНИЕ. Къде е полицията да се самосезира.

52

Анонимен

преди 12 години

Аз бих си купил няколко картечници с боеприпасите и резервни цеви, както и армейски гранати. А може и няколко снайпера...И от безредиците, там, където съм, ще останат много черни *** да лежат завинаги.

51

Анонимен

преди 12 години

Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер, гласи една от обявите.Познайте кой е по-голям *** сега, купувача /мародер или анти-мародер/ или продавача /със сигурност мародер в случая/. Или самата система смърди

fallback