Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Американец, обвинен в изпращането на над 27 милиона спам съобщения до потребители на Facebook, се предаде на агенти на ФБР в Калифорния.

Санфърд Уолис, известен като „Царят на спама”, е обвинен, че е разработил програма, която пробива филтрите за спам на Facebook и подмамвал потребителите да дадат данните си .

Уолис отхвърля обвиненията, които биха му донесли до 10 години затвор.

Според прокуратурата, неговата програма поства на стената на потребителя съобщение, все едно от приятел, като така го примамва в страница, където се открадват данните му.

В периода между ноември 2008 г. и март 2009 г. е проникнато в около половин милион профила във Facebook.

През 2009 г. Facebook осъди Уолис и федерален съдия му забрани да влиза в социалната мрежа, но според обвинението, в началото на тази година той няколко пъти е нарушил това ограничение.

През 2008 г. Уолис беше осъден и по жалба на MySpace за изпращане на спам съобщения до членове на мрежата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

g3nata

преди 13 години

до 35 честно ти казвам пази си тези данни щото от раз могат да те набутат с 10 бона кредити или пък да вземат сим карти на твое име и да ги дадът на "килъри", "дилъри" и подобни *** и без да си направил нещо НСБОП да изкочи у вас докато си пиеш ракията. Има много хора които знаят какво да правят с тази информация.

34

Анонимен

преди 13 години

Това с личните данни е доста наивно. Не става само вапрос за кредитни карти.... Нали под "лични данни" се разбира и ЕГН-то, адреса, номера на личната карта. Молба за постъпване на работа да напишеш или автобиография. Тия данни къде ли не се дават и кой ли не може да се добере до тях? И как ще "злоупотреби" някой като ми знае името и ЕГН-то?

33

Анонимен

преди 13 години

Facebook е направен за селяни.ТОЧКА!

fallback