Снимка: Reuters
fallback

От началото на година в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) са постъпили близо 2 500 жалби срещу трите мобилни оператори, съобщи Анатоли Манолов, главен инспектор в контролната дирекция на ведомството, цитиран от БТА.

По тези оплаквания са направени над 2000 проверки и резултатите са 2017 констативни протокола и 309 акта за установени сериозни нарушения.

Най-многобройни са жалбите, които се отнасят до преносимостта на номерата на мобилните телефони от един оператор към друг. 18 от жалбите са за забавяне на фактурите за дължимите суми за извършени разговори. 12 от клиентите са се оплакали от така наречените нежелани SMS-и.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) пък съобщиха, че са предявили колективен иск срещу „Космо България Мобайл” - собственик на Globul.

Причината е, че от компанията са предлагали програма Globul Web&Talk, в които се твърди, че дава „неограничен“ мобилен интернет, но според комисията, в плановете има ограничение на  трафика след изчерпване на първоначално определеното количество. Заради това рекламата представлявала "прилагане на нелоялна търговска практика".

От компанията обаче твърдят, че в условията на програмите GLOBUL Web & Talk няма ограничение на количеството мобилен интернет трафик. Имало ограничение на скоростта наинтернет трафика след изчерпването на определното количество първоначален интернет трафик.

Още новини от сферата на комуникациите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

aнонимен

преди 12 години

Договора може да бъде прекратен след плащане на неустойка,която никой не знае как се определя,като нередовен платец ти прекратяват уж договора,но пак си оставят вратичка за да може да се гаврят с теб когато си поискат.Следващата стъпка е посещение в офисите на комисиите в защита на потребителите,след тяхната намеса проблема се решава.

45

Анонимен

преди 12 години

искам мтел да фалират щото заради неработещата им система платих безплатните си разговори със семейство и приятели, само ми е жал за за хорицата които работят там и ще останат на улицата

44

до Щастливка

преди 12 години

Договорът може да бъде прекратен по всяко едно време, така ли? Какви са условията, какво е необходимо? Защото и аз съм готов да прекратя договора си, но ми обясняват, че преди неговото изтичане това НЕ може да бъде направено...

fallback