Снимка: Reuters
fallback

Още един играч ще навлезе в скоростно развиващия сe пазар на компютърни таблети, твърди Wall Street Journal. Според изданието от Amazon ще представят своя нов продукт още тази есен.

Досега от компанията, която притежава един от най-големите портали за онлайн търговия, залагаха единствено на изключително успешния си електронен четец Kindle. Но по всичко личи, че ще използват натрупания опит, за да се конкурират и с лидерите при таблетите Apple, Samsung и други.

Според източника на Wall Street Journal устройството на Amazon ще е с 9-инчов цветен, touchscreen дисплей. Ще работи с операционната система Android,  но няма да разполага с камера.

Предполага се, че в разработването на продукта участва и азиатски производител. Слуховете, че това е Samsung обаче най-вероятно ще се окажат неверни.

Засега от Amazon не коментират информацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

пю

преди 13 години

Вярно е, че е мабък, но обхваща изцяло формат А4, с което го прави идеален четец на документи, книги, а и достатъчно компактен за нетбуук. Най-добер е, човек да има един мощен персонален настолен и едно такова за из път! Тогава просто сменяш модема с което работиш и си доволен - имаш и удобствотос мощта на настолния и преносимостта на таблета ако пътуваш. Комбината от двете е идеалното решение. Зависи от цените, но това е практичното, когато се комбинират.

18

Анонимен

преди 13 години

Всички знаят, че до няколко години айсиктира ще догонва, а няма да бъде гонен, то и сега е така по някои показатели. Смартфоните и таблетите ще стават все по масово явление, някой ден персоналното пс на бюро ще бъде отживелицата която в момента е примерно Правец 8Ц. Инженерите не спат развиват технологиите докато ябълката разчита на балъци и маркетинг. И Нокиа преди години държеше огромен дял, но ето, че издиша.

17

Mickey

преди 13 години

Do 15Троле , тоя "koreiski kenef" извади най-страхотния уред за сега в Света - Галакси Ес2 ! И АйСиктира ще догонва само от сега нататък! Свиквай:)))))

fallback