Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Със 7 срещу 2 гласа най-висшият съдебен орган в Съединените щати постанови, че забраната за продажба и/или наемане на видеоигри със сцени на насилие от непълнолетни е нелегитимна.

Според магистратите тази разпоредба, приета в Калифорния преди 6 години, противоречи на свободата на словото, гарантирана в конституцията.

Законът така или иначе не е прилаган, тъй като от влизането му в сила той е обект на постоянни съдебни битки.

Съдия Антонин Скалия обяви, че непълнолетните също са защитени от Първата поправка и в тази връзка правителството няма законно право да ограничава идеите, на които те биха могли да бъдат изложени.

От друга страна, поддръжници на забраната са категорични, че подобен рестриктивен закон е наложителен, за да се предпазят децата от огромното количество насилие в съвременните видеоигри.

Американската гейм индустрия регистрира ежегодни продажби за над 10 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

vitalius

преди 12 години

""пост-модерни" либерасти"Айде да не се обиждаме. Пост-модерните либералисти, или нео-либералистите са си чиста проба комунисти. Аз съм класически либерал - либертарист. Историята недвусмислено показва че обществата с най-много икономическа и персонална свобода са най-проспериращи и най-морални.

63

vitalius

преди 12 години

До 62Тая психология кога я изхалюцинира? Що не прочетеш малко истинска психология.

62

any

преди 12 години

До vitalis и прочие "пост-модерни" либерасти: от психологията знаем, че до дванайсетгодишна възраст впечатленията от външния свят се приемат БЕЗКРИТИЧНО! Тоест - стават основа за представите на бъдещия възрастен какво е "НОРМАЛНО". Само клинично-луди (или политици преди избори) могат да постановят, че е НОРМАЛНО и до тази възраст мозъкът да бъде излаган на всякакви идеи за насилие.

fallback