Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Поредният голям играч се включи в надпреварата в един от най-бързо разрастващите се пазари. Toshiba обяви, че има готовност да пусне в продажба свой таблетен компютър, наречен Thrive.

Японската фирма е решила да постави цена от 429 долара, което е по-евтино в сравнение с лидера на пазара към момент iPad2 на Apple.

От Toshiba съобщиха, че базовият им модел ще поддържа безжична интернет връзка и ще е пригоден най-вече за хората, които разчитат на таблет в домашни условия. Дебютът на американския пазар за Thrive е на 10 юли.

Успехът на iРad насочи редица компании към производството на таблети, коментира BBC.

Samsung изкара Galaxy tab, Sony пък пусна на пазара два свои модела.

И докато към момента никой от тях не може да влезе в сериозна конкуренция с пазарния дял на iPad, от Toshiba са убедени, че търсенето на различни таблети нараства прогресивно.

„Има голям пазар от хора, искащи да купуват продукти, които не са дело на Apple”, заявиха от Toshiba America.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

до 29

преди 12 години

Някой насила ли те кара да си го купиш? Принцип на пазарната икономика - предлагането е съобразно търсенето. За да продават милиони таблети, значи вършат работа на милиони хора. На теб възможностите щом се изчерпват с AngryBirds, което в никакъв случай не се произнася ЪНГРИ, очевидно iPad не е нужен...P.S. когато потупаш два пъти с пръст на текстовата част на какъвто и да е прозорец (Сафари или pdf) текстът автоматично се напасва според широчината на екрана. FYI. Ама то и мозък ТРЕБВА.

28

Анонимен

преди 12 години

Купил съм един iPad на жената да играе игричката Ънгри Бърдс и да чете любовни романи с него. За друго не става защото всичките му функции са много ограничени и трудно се работи с него например при сърфиране. Уж мултитъча му е предимството пък почти няма програма където мултитъча да работи и да увеличава текста. Там където го има като увеличиш текста и излиза от екрана вместо само да се увеличава шрифта и да се събира на екрана. Красива недомислена гъзария.

27

Анонимен

преди 12 години

Toshiba влиза с ниски цени в таблетвойната.... И ще излезе с ниско свалени ***. Всеки ще даде още 70 долара за iPad. Apple в момента много ловко държат всички останали свити в ъгъла, защото са сложили нетипично нисък марж печалба, така че да са неуязвими и откъм цена. Иначе като качество на цялостния продукт нямат равни, както винаги. Таблетът е гениално изобретение, което трябва да се ползва, за да се оцени, особено от хора, които често пътуват по работа.

fallback