Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Поредното доказателство за това как дигиталните медии доминират в съвременната сфера на забавленията дойде от един от най-големите сайтове за продажби в интернет, пише CNN.

Клиентите на Amazon вече купуват повече електронни книги за устройството Kindle, отколкото традиционните печатни издания.

Всичко това се случва по-малко от четири години след появата на пазара на дигиталното устройство за четене. Дори от Amazon признават, че са учудени от темпото на развитие на продукта си.

„Клиентите вече предпочитат книгите за Kindle. Надявахме се силно това да се случи бързо, но никога не сме си представяли, че ще стане толкова бързо – все пак продаваме печатни книги от 15 години, а дигитални – десетилетие по-късно”, коментира изпълнителният директор на компанията Джеф Безос.

Разбира се, тази статистика се отнася само за сайта Amazon.com, който е единственото място за закупуване на книги за Kindle. Що се отнася до общия пазар традициите все още са това, което бяха и електронните изданията представляват малка част от пазарния дял. Според някои анализи обаче може да се стигне до 20-процентен дял в рамките на 1-2 години.

Продажбите на електонни книги за март тази година са с ръст от 145.7% в сравнение със същия месец през 2010 г. При печатните издания скокът е средно около 3.5 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase