Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Китайските космонавти започват тренировки по предвидената за пет години програма за подготовка за продължителни космически мисии. Това е заявил шефът на Китайския център за подготовка на космонавти Чен Шангуан, съобщи ИТАР-ТАСС.

Програмата е насочена към формиране на "устойчиви навици за работа и приемане на решения в космическото пространство" на космонавтите, съобщава той. Освен това те трябва да усвоят и методиката на адаптацията към психическото и физическото натоварване при продължително пребиваване в ограничено пространство в условията на безтегловност.

"Китай ще построи собствена орбитална станция в близките 10 години и очевидно ще се заеме с пилотирани полети в Дълбокия космос в бъдеще", казва Чен Шнагуан. Затова, продължава той, е важно да се реши проблемът за запазване на здравето и работоспобността на човека при продължително пребиваване в космическото пространство. Натрупаният опит и резултатите от изследванията ще играят значителна роля при кандидатите за такива космически полети.

"Мисиите в Космоса ще стават все по-сложни, което повишава изискванията към космонавтите. Длъжни сме да намерим научен отговор на въпроса какви хора могат в течение на продължително време да изпълняват задълженията на космонавтите, какви качества следва те да изработват", казва накратко Чен Шангуан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До 3

преди 13 години

Да прав си, че юана /същото важи и за йената/ е изкуствено подценен, но това не е измама - извинявай но ти просто не разбираш тази материя! Ако следвам твоята логика и приема, че стойността на юана е измама, то тогава и стойността на долара /изкуствено завишена/ също е една огромна измама.Ти просто не правиш разлика между експортно и вътрешно насочена /стимулираща потреблението/ икономика. И бъркаш, ако си мислиш, че Китай се е поддал на натиск от САЩ -просто вътрешното потребление в Китай расте

10

do 7

преди 13 години

Che te Rusia sa izduhani ot kym tehnologii mnogo otdavna...

9

Скалата

преди 13 години

за момента единственото научно доказано е че в космоса човек губи костна и мускулна маса ----ако сте гледали онова анимационно филмче за "Walle"-- ще се сетите че капитана като погледна снимките на стената и видя как са се променили във времето ----но не е защото си имаха роботи за всичко ами поради липсата на гравитация

fallback