Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само допреди известно време военните ръководители на САЩ бяха убедени, че широкото ползване на социалните мрежи ще застраши сериозно националната сигурност. Сега обаче от Пентагона са приели, че Facebook и Twitter не могат да бъдат пренебрегвани като средство за комуникация между военнослужещите и техните близки, пише сайтът wired.com.

От ведомството са наясно, че рисковете за изтичане на информация не са малки, но за целта ще има специална служба, която ще следи активността на войниците в социалните мрежи.

Строг контрол ще продължи да има по отношение на онлайн залаганията, страниците с порнографско съдържание и радикалните форуми, съдържащи обиди на расова или религиозна основа.

В същото време обаче използването на социалните мрежи ще бъде стимулирано. Неслучайно дори самият началник на генералния щаб на американските войски Майк Мълън пуска редовно важни съобщения и призиви в Twitter.

Отварянето на Пентагона за социалните мрежи идва в момент, когато министерството е в тежка криза по отношение изтичането на информация, припомня wired.com.

Специализираният сайт коментира, че раната WikiLeaks не е заздравяла, но за висшестоящите военни е ясно, че спирането на достъпа до Facebook, Twitter и YouTube едва ли е решението на проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase