Снимка: Dnes.bg
fallback

Интернет енциклопедията Уикипедия започна набиране на доброволни дарения, за да осигури съществуването на своите проекти.

Създателят на Уикипедия Джими Уейлс отново се обърна с молба за финансова помощ към потребителите.

Интернет енциклопедията се ползва от 380 млн. души месечно.

Средствата са нужни за поддържането на сървърите на Уикипедия, а също така за провежданетона конференции и технологични мероприятия.

До момента доброволните пожертвования бяха достатъчни, но активният ръст на енциклопедията и подържането на стабилността й изискват капиталовложения.

През изминалата година доброволните средства са били 8 млн. долара, тази година фондът разчита да събере двойно повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

dominici

преди 13 години

Знанието е за всеки и като такова трябва да бъде БЕЗПЛАТНО. Като сайт в топ 10 на най-посещаваните сайтове, Wikipedia няма никакви проблеми да си набави средставата - чрез реклама. Започне ли да продава реклама, сайта ще стане зависим. Идеята е 5% от всичките 380млн да дарят по един долар, за да се поддържа енциклопедията както до сега. Аз направих малко дарение.

16

Анонимен

преди 13 години

по-добре да се издържат с малки текстови рекламки както гугъл правят, така няма да се налага да се молят за подаяния

15

mmm

преди 13 години

а защо не я направят платена примерно по 5-10 евро на месец или нещо от рода на евро на седмица с плащане през paypal ? 380 млн. души месечно сметнете какво се получава , ще може да се разраства и да се издържат без да се молят на никой ако таксата им е някаква минимална :)

fallback