Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Науката постави нов рекорди, след като от ембрион, съхраняван 20 години, се роди живо и здраво бебе, съобщи Daily Mail.

Майка на детето чудо стана 42-годишна американка, която повече от 10 години прави неуспешни опити да забременее.

Ембрионът, който сбъднал мечтата й, бил замразен през 1990 г.

Тогава неизвестна двойка замразила пет свои ембриона. Жената успешно износила и родила един от тях, а останалите четири оставили „за осиновяване”.

Два от тях оцелели след 20-годишно замразяване. Именно те били имплантирани в 42-годишната американка и единият от тях успешно се развил.

До този момент най-дълго замразеният ембрион, от който се е родило живо дете, е бил съхраняван в продължение на 13 години.

Според някои учени срокът на съхранение на ембриони чрез замразяване може да бъде 40 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Дими

преди 6 години

ХОРА,КОИТО НЕ РАЗБИРАТ,МОЛЯ ДА НЕ КОМЕНТИРАТ!

43

dr House

преди 13 години

До: ДНК какво е ?"Но тя ще разбере това, когато детето започне да проявява характер, несвойствен на нея или на нейния род."Еее, хайде ти ще го изкараш дете-марсианче? Нали е човешко дете, чак пък несвойствен характер ... И нито е негърче нито *** - когато е дете от биологични родители от същата раса разликата не е чак толкова огромна.

42

Балкански

преди 13 години

Хората имат доказано една от най-слабо изразените родови памети. Многото ни хромозоми съдържат информация предимно за белтъците, свързани с невронните връзки в по-голям мащаб, дори са предимно свързани с мускулатурата, костната структура (която е доста сложна) и пр. Характерът е придобито свойство на мозъка, като две деца, отгледани в много, много крайно различни условия, могат да имат много различна структура на невронните връзки в мозъка => в начина на мислене (характера). Другото е мистицизъм

fallback