fallback

Motorola заведе дело срещу Apple за нарушаване на 18 патента.

В съобщение в сайта си компанията заяви, че Apple са използвали в iPad, iPhone, iPod Touch, както и в някои компютри Mac и свързани с тях услуги, технологии разработени от Motorola.

Става въпрос за "безжични комуникационни технологии като WCDMA (3G), GPRS, 802.11, дизайн на антена, както и ключови смартфон технологии като безжична поща, синхронизиране на няколко устройства и други.

Motorola e поискала от съда да разследва Apple и след това Apple да спре от продажба продуктите с нарушени патентни права.

"Когато Apple стъпиха на телекомуникационния пазар, ние се ангажирахме с дълги преговори. Но те отказаха да вземат лиценз. Нямаме друг избор, освен да подадем жалба", казва Кърк Дейли, вицепрезидент по интелектуалната собственост на Motorola.

Това е пореден подобен случай от последните седмици, наскоро Microsoft подаде жалба срещу Motorola, свързана с нейните Android смартфони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 13 години

Антоне, Антонееее, личи си че си ентусиазирано лапе.....или много *** мъж, щом си мислиш че Ейпъл е сравнително млада компания :)

3

цъки

преди 13 години

Ти нормален ли си бе? Аpple млада компания!?!?!!?!

2

Антон

преди 13 години

Кофти е да си най-слабо продаващия мобилен производител в света. А още по-кофти е когато една сравнително млада компания като Apple те забива теб и устройствата ти в земята. Тогава започват съдебните искове... успех ви желая да вземете нещо.

fallback