Снимка:БГНЕС
fallback

Предложението на Министерството на финансите за удължаване на срока на амортизация на компютърните продукти от две на три години ще доведе до спад в бранша на информационните технологии, съобщават от пресслужбата на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).
   
Сегашното предложение на Министерството на финансите е в разрез с необходимостта от антикризисни мерки за българската икономика. То ще доведе до забавяне на така необходимите технологични промени в другите отрасли, които биха повишили жизнеспособността на компаниите и биха спомогнали за по-бързото излизане от икономическата криза, посочват от асоциацията.
  
След като през 2002 година БАИТ успя да убеди тогавашните управляващи в необходимостта да преосмислят сроковете на амортизация на ИТ продуктите към силно съкращаване, днешното правителство отново се опитва да върне миналото, като удължи тези срокове. От асоциацията смятат за неприемлива подобна стъпка към стари практики. 
    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 13 години

Нещо ти е объркано образУванието и познанията относно Инвеститор.Един прекупвач не е ИНВЕСТИТОР ! Това че си пълнят гушите разни измислени фирми или Сименс и НР засметка на бюджета не е инвестиция. Инвестиция е но за тези фирми и инвеститор се явява държават ! Ако си ми работник за такова мнение и съвет веднага бих те уволнил.

2

чочо машината

преди 13 години

Естествено че са проблем сроковететова отблъсква инвеститорите, само държавата печели

1

lokster

преди 13 години

Не са проблем сроковете, проблем са милионите, които държавата плаща за лицензи на Microsoft, вместо да използва свободен софтуер и Линукс (както правят редица страни от ЕС).

fallback