Снимка: БГНЕС
fallback

На 16 срещу 17 август ще има частично лунно затъмнение, което от територията на България ще може да се наблюдава от началото до края, съобщиха астрономи

Затъмнението ще започне в 22:36 часа на 16 август и ще завърши на 17 август в 1:45 часа, като максималната фаза ще бъде в 00.10 часа.

Тогава луната ще "потъне" най-дълбоко в сянката на Земята. По време на затъмнението луната ще бъде във фаза пълнолуние, като едновременно с това ще бъде почти на права линия със слънцето и Земята.

Това е второто лунно затъмнение през тази година. За неговото наблюдение са необходими само благоприятни метеорологични условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Михаил

преди 15 години

Да, пощата е малко по-сигурна. Пиши ако искаш на mobilis_in_mobili(маймунка)abv.bg

37

ягодка

преди 15 години

Михаил имам скайп,но повече харесвам QIP Infium. а в момента така ни е зле компютър,че не знам кой ще го оправи. всичко блокира,не ми се отварят страници и моята мозила браузер. дори копчето за пускане на компютър се развали и не прави връзка със стартирането,а уж нов взехме,но много малко поработи и сдаде багажа,китайската му работа. отговарям на въпроса, дали съм от Киев,не не съм от Украина. мога да ти дам адрес на пощата си,че тук несигурно и рисковано да си дават дани. пощата поне,е пази дани до някъде на потребителя.

36

Михаил

преди 15 години

Ето и пример, журналята от Днес.бг така и не са се научили да пишат. :)И моля, моля. Няма защо. Пак заповядай. Българския език е лесен. Може да се обадиш по скайпа, ще ти обърна внимание на две-три неща, и ще можеш да започнеш работа в печатница.От Киев ли си?

fallback