Снимка: БГНЕС
fallback

Според признания на населението на редица градове в щата, включително Хюстън, случващото се напомня филма на ужасите с ограничен бюджет, където по градините, улиците и дори в къщите пробягват невероятни количества от малките, но много неприятни насекоми.

Мравките са от нова, несрещана досега в Тексас разновидност - червено-кафяви буболечки, покрити с косъмчета. Веч си имат име - "лудите мравки Распбъри", по името на човека, започнал първи борба с тях.

Отличителната особеност на лудите мравки е хаотичното движение. Те не маршируват в колони, подобно на обикновените си събратя, а се движат напосоки.

Освен това страстно обичат електрическите уреди, които изваждат регулярно от строя чрез къси съединения. Особено ги привличат компютрите.

Учените-ентомолози не могат да обяснят страстта на новия вид. Но както става в повечето случаи, има и щастие в нещастието.

Оказва се, че "пришълците" се хранят с оранжевите мравки, наричани от жителите на Тексас "летните терористи". Те се появяват в щата през лятото и хапят невероятно болезнено и продължително.

Новият вид също хапе, но не толкова силно. С това положителните им качества свършват. Мравките Распбъри се хранят и със сок от плодове, симпатични божи кравички и с малките птичета на шотландските яребици, пише ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Сигoтури Накyра

преди 15 години

на мравките показва, че те са неонацисти от руски произход. А поведението им - че се опитват да откраднат военните тайни на Пентагона. За предотвратяване изтичането на информация НСИ, ФБР и ЦРУ спешно въвеждат алтернативни методи за съхраняване на данните. Всички служители преминават интензивен тримесечен курс по използване на карирани листи и химикал, а секретарките получават колоди карти и наръчник за редене на пасианси.

12

Пустиняк от Видин

преди 15 години

"Само ено сакам да ви кажем - по-честичко ако има таквизи коментаре, снимки, звукове и гледки, ша е по-убаво :) Таа заран нещо са бех омърлушил, като ваксинирана кокошка, сгуро ми беше ено такова, ама прегледах коментарете на пустиняците тукенка и зех да се смеем на глас, па колежките дзепат у мене сеакчеде на масата съм го извадил, да го !И по-убаво ми става, като си мислим за Великден, че се натепам с ягне и три дена че умиргам от яденье и пиенье! Най обичам боба, леба и га !Ако има и неко с големи боски да и качим поди мишниците, па да си пуснеме после яко сръбско, ви каам ша съ насеръ, му!"

11

преди 15 години

Бастисват? Това е турцизъм,нещо друго не можахте ли да измислите?

fallback