Снимка: AFP
fallback

„Опитите на държави като Китай да ограничат размяната на информация в Интернет са обречени на провал“, обяви пред студенти в САЩ президентът на Майкрософт Бил Гейтс.

"Няма глобална опасност някой да ограничи потока на свободното слово в Интернет. Просто никой не може да контролира мрежата", подчерта той.

През последните години въпросът за Интернет цензурата в Китай стана доста сериозен.

Майкрософт и още няколко американски компании, бяха обвинени за помощта, оказана на китайското правителство за цензуриране на материали в Мрежата.

"Въпреки всичко, накрая свободното слово ще победи. Тази победа е неизбежна и ще се дължи най-вече на бизнес изискванията, каза още 52-годишният Гейтс и добави: „Ако една държава иска да има развита икономика, то тя трябва да отвори Интернет“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

НИКАКВА ЦЕНЗУРА

преди 16 години

Защо тогава хамериканските *** слуги не цензурират рязането на глави в Ирак, а цензурират фашистки сайтове???

11

Eмо

преди 16 години

но не от този тип изкривена както е в Китай или която и да е било комунистическа държава. Трябва да има цензура за страници с изкривени дейности: неонациски, за педофили, цензура на всички фишинги, спамери и тн. Всякаква нелегална дейност трябва да бъде следена и след време преустановена. Колкото и да съм за свободата на интернет пространството и да ми харесва да си смъквам всичко за фрий, не може да се толерират редица престъпни дейности. Не знам кой и как трябва да има правомощия, но всичко което се качва на интернет страници трябва да бъде проверявано и следено.

10

musicman

преди 16 години

"....няма глобална опасност някой да ограничи потока на свободното слово в интернет" - ха,даааа бееее!!!да го ограничи няма,но да ПОДБИРА ква информация да се "поднася" на потребителите.......май има бая желаещи!!!!! (между които си и ти бай Били!!!!!) ;))

fallback