HP обяви резултатите от изследване на ефективността на оригиналните си мастилници в сравнение със съвместимите и пренапълнени консумативи. 

Европейската компания за изследвания Innovationstechnik тества над 1 000 мастилници от 16 известни марки, предлагащи възможност за повторно пълнене, съпоставяйки ги с тези на HP, и официално обяви следните резултати:

Последните отпечатват 35% повече страници в сравнение с изследваните съвместими консумативи, както и 69% повече страници от повторно напълнени мастилници.

Innovationstechnik изследва и тяхната издръжливост и отчете следните резултати:

Средните резултати показват, че повече от една-пета (24%) от изследваните алтернативи още при доставката показват дефекти, поради които не могат да бъдат използвани въобще или се повреждат преждевременно

Една-трета (33.6%) от рециклираните и напълнени повторно мастилници още при доставката показват дефекти, поради които не могат да бъдат използвани въобще или
се повреждат преждевременно

Innovationstechnik е тествала по минимум 17 мастилници от вид и марка, за да бъде постигната необходимата представителност на извадката на изследването, като в някои случаи са тествани и повече мастилници, за да бъдат удовлетворени изискванията на ISO/IEC 24711.

Мастилата HP Vivera, които са създадени специално за мастиленоструйните принтери на компанията, позволяват на потребителите, ползващи оригиналната фотохартия, да печатат висококачествени снимки, устойчиви на избледняване в продължение на поколения.

1 млрд. долара е годишната инвестиция на HP в изследване и разработване на продукти за обработка на изображения и печат, като над 12 хил. патента се издадени по цял свят, а над 4 хил. от тях са за консумативи.

Тя е сред най-големите световни компании с общи приходи за последните четири фискални тримесечия до 31 октомври 2007 г. в размер на $104.3 милиарда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase