Установяването на пътищата към предаването на наркотичните импулси ще спомогне при лечението на наркоманията. Снимка: Булфото
fallback

Китайски учени откриха гените и нервните пътища, които „отговарят“ за пристрастяването на човека към наркотиците.

Според експертите откритието ще помогне в бъдеще за борбата с наркоманията, предаде ИТАР-ТАСС.

Установихме 396 гена, свързани с наркоманията и установихме пет проводни нервни пътища, които са специфично активни за употребяващите различни упойващи вещества – кокаин, опиум, никотин и алкохол, съобщи директорът на Центъра за биологична информация към Пекинския университет Вей Липин.

Тя посочи, че изследванията са показали, че генетичните фактори обуславят на 60% склонността на човека към употребата на наркотици и други възбуждащи вещества.

Китайските учени смятат, че установяването на проводните пътища, които имат отношение към предаването на наркотичните импулси, ще спомогне при лечението на наркоманията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

преди 16 години

Мда така си е. Цялата работа идва от алчните ***, които със своята гнас са прогнили прекалено много прослойки на обществата по цялата Земя. Тъпо е че за един джойнт си ега ти наркомана и си за лишаване от свобода, ама да си кръцкаш и едва да станеш от масата, съответно едва да влезнеш в колата си и едва да прегазиш мозъка на някого, си е факт. Пу *** и кинтите.

8

преди 16 години

Браво, 6! Може и да си прав, ама аз имам приятел, който почина от тая работа. Имам и други, които пък мислят като тебе... Е, вторите никой не ги смята за адекватни даже и връзките на чепиците да си завържат, ама след още един "коз" не им пука особено...Иначе не съм против - наркотиците ТРЯБВА да се разрешат, за да може природата да си свърши работата - т.е. онези, които не могат да се владеят и, ако приемем за достоверно откритието на китайците, имат тези вериги в ДНК, сами ще си отпаднат от обществото. Освен това поколението им няма да бъде жизнеспособно... Така, малко по малко, всичко ще си дойде на мястото...

7

ma

преди 16 години

bravo 1 imash savpadenie

fallback