Гейтс буквално уби телефона. Снимка: БГНЕС
fallback

Бил Гейтс подписа окончателно смъртната присъда на стационарния телефон.

Палачът на традиционното средство за комуникация не е някой друг, а интернет.

По време на форум в Сан Франциско, президентът на Майкрософт направи прогнозата, че скоро комуникациите ще се основават единствено на софтуерни продукти и на преноса на данни през интернет.

Кабелите остават окончателно в историята. Гейтс счита, че шансове да оцелеят имат единствено мобилните телефони, разполагащи с интернет връзка.

„Когато след десет години видим стационарни телефони по филмите, ще казваме: А да, едно време използвахме неща, които изглеждаха по този начин“, пошегува се шефът на Майкрософт по време на официалното представяне на Office Communication Server 2007.

Мултимилиардерът каза, че е убеден, че в бъдеще комуникациите ще се извършват единствено през интернет.

Според неговия анализ, така ще бъде поне в сферата на бизнеса, където все повече управители и директори предпочитат VOIP-системите или телефонията през интернет пред стационарните телефони с оглед редуцирането на разходите.

„Сборът от програми, които предлагам днес, между които и Office Communication Server 2007, обединяват в едно комуникацията пo e-mail, телефон и чат-програмите, които до този момент функционираха поотделно. Юзърът е в състояние например да отвори Outlook, да види дали лицето, с което иска да влезе в контакт, е на линия и да избере дали да говори с него през интернет, да му пусне mail, да почати с него или евентуално да започне видеоконференция с него или с други потребители“, заяви той.

Според Гейтс, новата комуникационна платформа „позволява да се намалят разходите и да се трансформира начина на работа на служителите в една фирма и техните връзки с клиентите“.

В допълнение, Гейтс направи оценката, че ползата за предприятията, които инсталират новия софтуер, ще бъде пет пъти по-голяма от разходите за въвеждането му в експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Pharmc211

преди 13 години

Very nice site!

33

Pharmb859

преди 13 години

Hello! gfbbaaa interesting gfbbaaa site!

32

Чат съм

преди 16 години

Много малко е написано за новото, което е предложил Бил. От изложеното не се вижда разликата със Скайп - и той предлага същите възможности : да видиш кога партньора е на линия, да чатиш с него и да си говориш.Бил често краде чужди идеи и решения и ги представя за свои. Но го прави с майсторлък, професионален крадец един вид ...Графичния дизйн и мишката задигна от Еъпъл, Интернет Експлорър също е чужд. Казват дори, че ДОС не бил негов, но той умело го е наложил на пазара като свой.А това също е качество и най-ясно се вижда от банковата му сметка

fallback