Силно нарастване на поръчките регистрират сайтовете за поръчка на храна покрай Световното първенство по футбол. Това заяви Владимир Йорданов, мениджър на сайта за поръчка на храна Netkelner.bg.

По-думите му увеличението на поръчките в сравнение с обичайното време, конкретно при Netkelner.bg достига до 90%.

Нарастването на поръчките започва да се наблюдава преди първия мач в 16 часа и в полувремето. Още по-голям ръст има преди втория мач и съответно в полувремето му, както и в полувремето на третия мач“, уточни Йорданов.

Много от потребителите поръчват над 10 артикула, като сред най-масовите поръчки са класическите пици (Капричоза, Бягащо пиле, Бяла) и китайски ястия, уточни той.

Наблюдава се и по-голяма консумация на алкохолни и безалкохолни изделия, като прави впечатление все по-голямото възползване на клиентите от промоционалните оферти (една от офертите включва цвете за любимата).

Йорданов уточни, че се наблюдава и удвояване на поръчките при лошо и дъждовно време.

Според него българинът ще поръчва все повече онлайн, като доказателство за това е увеличеният потребителски трафик към почти всички интернет доставчици на храна.

Самите пицарии също се радват на силни доставки и от есента обмислят разширения на дейността си именно в частта с доставките.

Мениджърът на Netkelner.bg също така прогнозира, че онлайн поръчките ще успеят да компенсират обичайния лек отлив на клиенти от пицариите в летния сезон.

В момента Netkelner.bg работи с 14 заведения в София и 2 във Варна. Плановете на сайта са в краткосрочен план да навлезе и в други градове на страната. На първо време това ще са Пловдив и Бургас.

Netkelner.bg стартира през ноември 2005 г. Сайтът е плод на партньорството между Инвестор.БГ АД и унгарската Viala Kft, притежаваща сайтове в Унгария (www.netpincer.hu), Австрия (www.netkellner.at), Чехия (www.netcisnik.cz), Великобритания (www.netwaiter.co.uk), Полша (www.netkelner.pl) и Словакия (www.netcasnik.sk).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase