Сайтът Snimka.bg предоставя възможност за онлайн поръчка на снимки в професионално фото студио. Услугата се осъществява в 33 града в България и се извършва в рамките на един до четири дни. Засилен интерес към нея вече се наблюдава от потребители в Севлиево, Варна и Плевен.

В края на ноември 2005 г. Snimka.bg публикува своята 200-хилядна снимка, само седем месеца след съществуването си. Тогава Любомир Леков, изпълнителен директор на групата Инвестор.БГ, част от която е сайтът Snimka.bg, заяви, че функционалността на сайта ще продължи да бъде подобрявана, като едно от нещата, които се предвиждат, е възможност за онлайн поръчка и копиране на снимките.

Предвижда се в бъдеще да могат да се поръчва копирането на чужди снимки, но само с изричното съгласие на автора на съответния албум в Snimka.bg. В момента можете да поръчате снимки влизайки в профила си в Snimka.bg и избирайки съответния албум. В  Snimka.bg има над 525 хил. снимки, разпределени в близо 29 хил. албуми от почти 20 хиляди автори.

Цената за копиране на една снимка с размери 9x13 е 22 стотинки. Поръчката се изпълнява до 4 дни, а снимките могат да бъдат получени от най-близкия до вашия дом супермаркет (Била, Фантастико), фото, или верига за мобилни телефони (Handy). При онлайн поръчка над 12 снимки такса обслужване не се заплаща. Възможни са всички комбинации от формати и брой на снимки, като завършената поръчка съдържа над 12 броя снимки за копиране.

Snimka.bg предлага бърз и лесен начин за изпращане на снимки на близки и приятели, както и за връзка с автора на съответния албум или снимка. Регистрацията в www.snimka.bg e безплатна, а всеки потребител разполага със 128 MB място за снимки и албуми.

Албумите могат да бъдат лични или публични, като има възможност и да се правят коментари към всяка фотография. Също така всяка снимка може да се изпраща под формата на електронна картичка.

Сред последните нововъведения на сайта е и възможността за разглеждане на снимките чрез слайдшоу, както и „Общ преглед“, позволяващ визуализацията на всички налични снимки в албума.


Цени на снимки поръчани онлайн :
Формат
9х13
10х15
13х18

Брой снимки
до 100
над 100
до 100
над 100
-

Цена
(1 бр./лв.)
0.22
0.16
0.32
0.16
0.46


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase