fallback
Българските блогове изостават с няколко години от световните тенденции. Докато в САЩ и половината свят блоговете вече са: “новата свобода в интернет”, “новата, обществена журналистика” и “барометър за процесите в интернет обществото”, в България те все още са ново и недотам познато явление.

Блогът има пълната функционалност на уебсайт, като разликата е в това, че публикуването на информация в него става по-лесно от изпращането на имейл. Това го прави предпочитано средство за всекидневно публикуване на информация както за отделни хора, така и за цели компании и мултинационални корпорации като Yahoo, Google и General Motors.

Има няколко неоспорими факти за блоговете, които важат навсякъде по света:

- блоговете са свобода.

- блоговете са сила.

- блоговете са за всеки!

От днес това важи с още по-голяма сила за българските интернет потребители, които имат възможността да стартират своя безплатен блог в http://blog.bg. Сайтът предоставя възможност за публикуване на снимки, за създаване на собствен профил, както и много полезната опция “Абонаменти”, която служи за RSS синдикация на различни блогове и новинарски канали. За регистрираните потребители работи и система за лични съобщения, която улеснява комуникацията между блогерите.

Всеки блог в blog.bg има и собствен RSS канал, което позволява следенето на новите публикации на много блогове от страницата с абонаменти или чрез специални RSS четци.

Блоговете помагат на много специалисти от различни области да доизградят и освежат имиджа си като признати авторитети и като хора. Ще се радвам това да се случи и в България, тъй като вече е ясно, че бъдещето е в интернет. Да имаш свой блог, свое лице в интернет, ще става все по-голям плюс”, коментира мениджърът на проекта Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback