Екип от млади изследователи към Sony е насочил дейността си към откриване на нови начини за улесняване на “комуникацията” между човека и машината, съобщават от компанията.

Така например, ако искате да прехвърлите информация от един преносим компютър на друг можете да използвате техниката наречена "pick and drop" (вземи и сложи), която ви позволява да вземете с върха на специална писалка един обект от монитора на едното PC и да го поставите на другото.

Екипът се занимава също и със сложните взаимоотношения между дистанционното на телевизора, мобилните телефони или пък различните софтуерни програми и объркването, до което довеждат понякога те. В тази връзка младите ентусиасти са създали специален апарат, наречен "Tact", който е вид универсално дистанционно, съчетаващо функциите и на мобилен телефон. С негова помощ можете да задействате различни машини по прост начин, сякаш си играете.

Така зрителите вече ще могат да превключват телевизора си без да насочват устройството към него. Ако гледате филм и го спрете в определен момент, докато го гледате на един телевизор, след това ще можете да продължите да го гледате от същото място на друг телевизор.

Можете да приемате обаждания от "Tact", както и да осъществите видеовръзка с ваш приятел. Изобщо всичко, което си пожелаете само благодарение на натискането на едно единствено копче.

Бутони на монитора на компютъра ви, които реагират на допир от човешка ръка, маса, която започва да свети, когато усети топлината на тялото ви и още ред подобни изобретения разработва младият екип, като творенията са създадени с една единствена цел- да направят ежедневието на хората по-спокойно и ефективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase