Снимка БГНЕС
fallback

Предстоят проверка в много театри. Още предходния министър е сигнализирал прокуратурата за 7 театъра, сред тях не е театърът в Разград.

Това заяви служебният министър на културата Найден Тодоров, след като бившият вече директор на филхармоничния театър в Разград Левон Манукян бе обвинен в длъжностно присвояване и пуснат под гаранция от 50 хиляди лева.

Схемата в Разград е нещо кардинално ново и е нещо изключително нагло, коментира в ефира на бТВ тази сутрин министър Тодоров.

„Схемите, които ние проверяваме са за измами чрез билети, чрез обществени поръчки, но досега никой не е вземал парите от Фонд „Работна заплата““, добави Найден Тодоров.

Според него към настоящия момент правомощията на директорите са изключителни.

„Теоретично те могат да наемат и продавачи на домати“, коментира министърът, който години наред е начело на Софийска филхармония и се обяви за законови промени.

„Законите трябва да се променят по такъв начин, че схеми като тази в Разград повече да не бъдат възможни“, подчерта той и обяви: „Трябва да се орежат правомощията на директорите и бюджетът да е ясен за всички“.

Министърът на културата съобщи, че ще бъдат проверени назначенията във всички културни институти през следващите три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Илия

преди 1 час

Найденееее, от 20 години си в системата и не си разбрал че има схеми за точене на парички. Защо не си гледаш пианото или дирижирането. Ааааа сетих се, егото ти е като на слон, само него храниш. Ти поемаш ли някаква отговорност за своята безотговорност. Нека да се разнищят и схемите със субсидийте на театрите.....полупразни зали а се дават пари за всички места в залата, но това са пари и от мойте данъци. Артистите станаха повече от пенсионерите. То не са частни школи, то е чудо и децата се лъжат.

5

Анонимен

преди 2 часа

Значи имало пари

4

Анонимен

преди 3 часа

Поне всички видяха защо няма пари за култура.Видяха къде отиват парите за културата.То и една култура.Имеме не култура, не училища, не университети.Безумие.

fallback