Снимка БГНЕС

Актьорска школа на  името на Андрей Баташов отваря врати на 7 октомври 2023 г. Сред преподавателите са бивши студенти на големия български актьор, гост-лектори са негови колеги, разказват от школата, съобщи БТА.

Двама от студентите на Баташов в класа на проф. Снежина Танковска – Божидар Попчев и Мариана Йотова, заедно с режисьора Кристиана Бояджиева, ще приемат възпитаници над 12-годишна възраст.

Освен обучение по актьорско майсторство и работа по подготовка на спектакли, хореография, пластика и вокални умения в присъствието на режисьор, възпитаниците ще имат шанса да работят с гост-лектори – актьори от столични театри, да посещават театрални постановки, както и да участват във фестивали на театралните школи в страната.

Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 г. във Волгоград, Русия. Завършил е НАТФИЗ, където е доцент по актьорско майсторство. Има над 40 роли в театъра (Народен театър „Иван Вазов“, „Сълза и смях“, „Театър 199“) и киното. Като режисьор е поставял постановките „Ритъм", „360 градуса", Sexx и „Разбираш ли ме правилно". През 2007 г. поставя 500-я юбилеен спектакъл на постановката „Секс, наркотици и рокендрол", която е на сцената повече от 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase