Снимка: БГНЕС
fallback

През следващия театрален сезон 2024/2025 световноизвестният американски актьор, режисьор и продуцент Джон Малкович идва в България в подготовка на бъдещия си спектакъл „Оръжията и човекът“ на Бърнард Шоу. Това беше договорено в рамките на поредица от разговори между Малкович и директора на Народния театър Васил Василев, съобщиха от театъра.

Това е първият от няколко предстоящи съвместни проекта между режисьора и театъра. Предварителните срещи с трупата на Народния театър ще се проведат през новия театрален сезон 2023/2024, а репетициите ще започнат през септември 2024 г.

Действието на комедията „Оръжията и човекът“ на Бърнард Шоу се развива в България, като по-голямата част от героите са българи. В основата на сюжета е битката при Сливница по време на Сръбско-българската война през 1885 г.

„Оръжията и човекът“ се играе за първи път през април 1894 година в Лондон.

Джон Малкович гостува на сцената на Народния театър заедно с една от най-популярните литовски актриси – Ингеборга Дапкунайте в спектакъла „В самотата на памуковите полета“ от Бернар-Мари Колтес, на режисьора Тимофей Кулябин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Антъни

преди 10 месеца

Защо разни бездарни актриси изразяват позиция за театъра?Не са приятни никому.Не желая да ги обиждам.Но те сами излагат себе си с предателски,подлизурски постъпки.Трябва СОЛИДАРНОСТ, а не подмазване.Така сигурно сме паднали и под турско робство,но какво разбира една гръцка предателка от тези национални ценности.Хората искат да дадат пример на целия народ

11

Възмутен

преди 10 месеца

Абсолютно тенденциозен избор на още по-тенденциозна пиеса!Докъде сме стигнали - да пресъздаваме на сцената на "народен" театър британския антибългаризъм и да си плащаме за това!

10

Анонимен

преди 10 месеца

Аз не знам откога гъркиня е коректив на театъра и при очевиден парашутизъм на ,,главния помешчик" на театъра,какво толкова се чуди министерството.Хора с академични знания в областта на литературата и театъра биват унижавани,тъпкани и принизявани от подобия на Моцартовия Салиери,на Ботевия Пишурка,на посредствения бездарник.Какъв пример се дава на българските младежи?Да склонят глава,не мисля,че трябва да бъде такъв финала на филма.

fallback