Снимка БГНЕС

Народният театър "Иван Вазов" предлага билетите за спектаклите си през юни и до средата на юли на цена от 10 лв. Инициативата беше съобщена във "Фейсбук" страницата на театъра. Промоцията обаче важи, само ако билетът бъде закупен до утре вечер.

Намалената цена е валидна само на касите на театъра, в сайта цените остават редовни. Разликите са доста фрапиращи – „Великденско вино“ на Константин Илиев с участието на Владимир Пенев в момента се играе за 40 лева, както и „Нора“ на Ибсен, тъй като премиерите им бяха тази година.

Народният театър обявява такава инициатива за втора година, като през 2022 г. интересът беше огромен и пред касите се извиха опашки.

Театърът предизвика много дискусии за цените на билетите си през февруари, когато пропуските за спектакъла с Джон Малкович достигнаха цена от 400 лв. За другите представления цените варират в зависимост от премиерната дата на представлението и постановъчния екип. За част от по-старите спектакли могат да се намерят билети на цени между 20 и 30 лв.

Народният театър "Иван Вазов" не е първият театър в столицата, който предлага промоционални билети. Всяка неделя между 14:00 и 16:00 ч. театър "Българска армия" продава билетите си на половин цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase