Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Актьорите от Младежкия театър в София излизат на протест. Причината е преписка в регионалното министерство от Комисията за енергийно и водно регулиране, според която се твърди, че регулаторът иска да придобие безвъзмездно имот, който е част от сградата.

Позицията на Комисията за енергийно и водно регулиране е, че в началото на февруари Младежкият театър е публикувал публична обява, че организира търг за отдаване под наем на два етажа. Преди това офисите са били използвани от банка. В петък министърът на културата изрази своята подкрепа към ръководството на театъра.

"Собствеността на сградата е на Младежкия театър, за който той има акт за държавна собственост. Става въпрос за 435 квадратни метра, разположени на 2 етажа непосредствено до билетна каса", обясни пред Нова тв Михаил Байков, който е директор на Младежки театър "Николай Бинев".

Тази част е била използвана като офис на банка. По думите му, февруари е имало търг, който е изтекъл и от тогава досега не е отдавано под наем, тъй като ръководството на театъра искат да използват пространството за куклени представления.

Това го е имало в концепцията на Байков при конкурса, в който печели да стане директор на театъра.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

До Хайде, хайдеТочно така. 80% от бг народ не ходи на театър, не гледа бг филми и сериали,но плаща на тези некъдърници с претенции заплати.

17

Анонимен

преди 1 година

Халтурата протестира срещу културата.

16

Хайде, хайде

преди 1 година

По какво точно актьорите се различават от държавния чиновник? И двамата не създават БВП. И двамата не плащат и стотинка от джоба си за осигуровки. И двамата ни струват пари. Виж, разликите са повече. Без актьори можем /най вече българските/, но без чиновник няма как. Чиновника все пак има някакво работно време, работи с граждани, актьора с кого "работи" е загатка. Без чиновника няма данъци, които актьорите да изядат след това. Та, леко с упреците към чиновниците.

fallback