Снимка: БГНЕС
fallback

Изминаха девет години от нелепата смърт на Петър Попйорданов. Актьорът загина малко преди да навърши 50 г. след като падна от високо в гробишния парк "Бояна".  Кончината му бе на тогавашния Великден - 5 май 2013 г.

Чочо Попйорданов, както е по-известен, завършва актьорско майсторство в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов". Познат от малкия и големия екран, както и от сцената, той бива изпратен в Народен театър "Иван Вазов", както и е награден посмъртно с "Икар" през 2016 г. от Съюза на българските артисти за чест и достойнство.

Познаваме го от телевизионното предаване "Клуб НЛО" с Велко Кънев, Георги Мамалев и Антон Радичев, от сериали кат "Дунав мост" и "Хайка за вълци", както и от филми като "Вчера", "Любовното лято на един льохман", "Адио Рио", "Козият рог" ( от 1994 г.) "Вампири, таласъми" и др.

Син е на Иван Попйорданов - директор на Киноцентър "Бояна" и генерален директор на БНТ през 1998 г. Майка му е лекарката Катя Попйорданова.

Играе на сцените на театър "София", Малък градски театър "Зад канала", Народен театър "Иван Вазов", където сред най-забележимите му роли са в постановките "Хъшове", "Сън в лятна нощ", "Бурята", "Декамерон", "Човекът, който правеше дъжд" и др.

Сред многото му отличия са и наградата за млад актьор през 1992 г. на САБ, номинация за "Аскеер" и приза "Златен Баяр" в Белгия за най-добра мъжка роля във филма "Граница".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

И Чочо и Ласкин умряха на 49 години. Дано са заедно пак, бяха приятели ......

10

Анонимен

преди 1 година

Абе навреме си ги прибира Господ.Тъкмо взе тотално да дегдеградира.Пък и се спаси от целият този фалш през последното десетилетие.

9

ПроСоТо

преди 1 година

сестра ми има един котарак..Нарекла го е "Чочо"...Веднъж я попитах защо?..-Тя отговори:-"Ами като дойде да живее на мои разноски у дома /котарака/,точно тогава Чочо напусна тоя грешен свят"....Та съболезнования,какво да направиш ?..

fallback