Снимка: БГНЕС
fallback

Васил Василев е новият директор на Народен театър "Иван Вазов".

Режисьорът спечели поста в конкурс, в който участваха още трима кандидати - досегашния директор Мариус Донкин, режисьора Бойко Богданов и актьора Сава Драгунчев

Василев беше директор на ДКТ "Иван Радоев" в Плевен.

Oще по темата

Преди седмица обаче министър Атанас Атанасов обясни пред bTV, че не е подписал протокола за назначаването на Василев заради съмнения за нередности при провеждането на конкурса.

По думите му един от кандидатите е бил в нетрезво състояние, а един от членовете на комисията е напуснал преди края на конкурса и бе разпоредена проверк.

Атанас Атанасов заяви вече, че конкурсът е легитимен. "Резултатът е, че не са налице някакви знакови и огромни нарушения. Има такива, но те не са предпоставка за анулиране на конкурса или за касация", обясни министърът на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите и допълни, че всичко ще се случи, като следва протокола.

Пред БНР Васил Василев коментира: "Миналото се опитва отново да ръководи бъдещето, а аз живея в настоящето. В Плевен създадохме ситуация и тя променя театралната карта. Разбра се, че театърът може да бъде и в по-малък град. Започнахме да правим нов облик… Не кандидатствам за титли, за позиции. Искам да разруша тази порочна система, която 30 години унищожава българския театър, която кара актьори и режисьори да мизерстват".

По време на мандата на Васил Василев театърът в Плевен изкара 33 премиери. Като директор той въведе „Пътуващ зрител“. Трупата регистрира участия в наши и международни фестивали. Не липсват и награди и номинации за "Аскеер" и "Икар".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Б.Б.

преди 1 година

Ужас!

8

Анонимен

преди 1 година

Василев го познавам лично, доста меркантилно момче с червени корени от партията-майка. Още на дипломирането си в Ловеч драпаше за постове, но иначе му пожелавам успех. Явно се е внедрил добре в държавната хранилка.

7

Анонимен

преди 2 години

Гледайте Кирчо и Кокорчо в комедията "Лаурел и Харди се завръщат"!

fallback