За шеста поредна година Сатиричният театър връчва наградите "Златен кукерикон".

"В България обичаме ентусиазма. Винаги началото е много помпозно, ние сме много мощни, проблемът е в издръжливостта. Не е важно да го направиш, важно е да го издържиш. И много се радвам, че ние за шести път ще раздаваме "Златен кукерикон", което означава, че ние издържаме. Този ентусиазъм продължава", каза директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че всяка година наградите са тематични.

"Тази година е "Училище и образование", като отразяваме всички гледни точки - училище и семейната среда, както и социалната. Но аз не вярвам, че социалната среда образова", добави Сърменов.

Разказът ще бъде представен на 7 април.

"Действието се развива в един училищен двор, където си играят децата. Всяка година го правим като шоу, не е просто раздаване на награди. Ние сме единственият театър с оркестър и това е много ценно, имаме и балет. А наградите са за млада надежда, мъжка и женска роля, за представление, за режисура, както и голямата награда - принос в областта на сатирата", поясни директорът на театъра в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сатиричният театър празнува 65-ата си годишнина.

"65 години не могат да минат в две изречения. Този театър винаги е бил във фокуса на обществено и професионално внимание. В основата е това, че той винаги е бил дразнител в една или друга посока. В едната посока - политическа по времето на комунизма. Ще празнуваме и 100 години от рождението на Радой Ралин. Той е човекът, който внася една идея от чужбина - импровизационен театър", допълни актьорът.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase