Снимка: Държавна опера Стара Загора
fallback

Украинската оперна звезда Тамара Калинкина ще бъде солистка на Старозагорската опера, съобщиха от културната институция.

"Тамара Калинкина /сопрано/, примадона на Националната опера на Украйна в Киев, ще работи в Държавна опера-Стара Загора. Тя пристига в Града на липите със семейството си, което също ще бъде устроено", съобщи директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов.

Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален колеж на името на Р. Глиер през 2005 г. и Националната музикална академия на Украйна  „П. И. Чайковски“ (в класа на О. М. Дяченко) през 2009 г.

От 2004 до 2011 г. е водещ солист на Киевския национален академичен оперетен театър. От 2011 г. е солистка на Националната опера на Украйна, където изпълнява ролите на Виолета от „Травиата”, Мими и Мюзета от „Бохеми”, Маргарита от „Фауст”, Татяна от „Евгений Онегин”, Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от „Джани Скики”, Наталка от „Наталка-Полтавка”, Кукс от „Приказки за цар Салтан” и др.

Тамара Калинкина е лауреат на Международния конкурс за млади оперни певци Р. Зандонай и Международния музикален конкурс във Виена в категория професионален глас (2020).

Гостувала е на сцените на различни оперни театри и концертни зали като Театър Виелки във Варшава, Театър Сан Карло в Неапол, Театро Реджо в Парма, Дубайската опера, Македонската опера и балет, Театър Амазонка в Манаус, Театър Серджо Кардозо в Сао Пауло, Националната опера на Естония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

Лъжец, като снимката й във фотошоп. Заради хора като нея и семейството й войната дойде в Украйна. Попитайте майка й защо се е преместила от Киев в Крим? Как не ги е срам да се правят на бежанци!!! Елате в любимата си Русия!!! Българите не й вярват, това е реквизит на певица и жена. В него само способността да се преструваш в името на печалбата. Лъжци!!!

40

Анонимен

преди 2 години

Хаха, тука някакви ***, които не са минавали дори покрай опера, тръгнали да дават акъл, че не ставала. Те понеже много стават, затова заработват копейки...оп, вече рубли, че те се изравниха със стотинката.

39

До 41

преди 2 години

В изкуството не се правят компромиси! Това не е фирмата на баща ти, в която можеш да назначиш всяко ***, което решиш! Това е изкуство! А тази девойка няма талант!!! Като не разбираш от това изкутво, моля не коментирай!

fallback