"Кой е на сцената?" е нов проект, който чрез иновативни методи представя критически анализи на съвременни сценични форми и драматични текстове. 

"Идеята дойде от друг формат в Пловдив, където се заформи дискусия мeжду артистите и публиката. Реално в проекта "Кой е на сцената?" могат да се обсъждат свободно всякакви теми между актьор и зрител. Срещата е много ценна. По един начин протичат разговорите за спектакъла между самите участници в процеса. Интересна е гледната точка на зрителите", обясни модераторът Мария Павлова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Един спектакъл трябва да отговаря на следните критерии: пиесата да бъде нова или с нова драматургия, както и да бъде на български автор.
 
"Получават се интересни дискусии. В Драматичен куклен театър Пловдив човек от публиката, който е от края на Радичков, имаше интересни въпроси за режисьорските решения, за сценографията, за костюмите. Той влезе в ролята на модератор", сподели Тина Панайотова. 
 
"Личните теми за актьора са насочени към зрителя. Там въпросът е "Кой е нашият зрител?". В проекта избираме хора с различни професии, които се вълнуват от култура. Снимаме видео от разговора, който се състои на сцената, на която се е играл спектакъла преди минути", уточни Панайотова.
 
Проектът включва реализацията на 7 епизода. Осъществява се с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". 
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase